Anxietate simptome

 

Simptomele anxietatii  includ manifestari de natura psihologica, fiziologica sau comportamentala.

Psihologic  veti putea observa trairi aparent nejustificate de tensiune psihica, furie, nervozitate etc

Fiziologic veti avea reactii involuntare de transpiratie, palpitatii, respiratie ingreunata etc

La nivel comportamental cel mai probabil veti experimentare retragerea sociala, frica de ceilalti si automat veti evita situatiile sociale unde va simtiti expus cum ar fi locurile publice, in anumite cazuri chiar din teama unui posibil atac de panica , in public.

Frica are si parti pozitive pana la un anumit punct de aceea e bine sa intelegeti ca anumite comportamente sunt normale, instinctual indivizii dorind sa se apere/protejeze de situatiile amenintatoare cu care se confrunta.

Atunci cand frica este insa nejustificata si apare starea de anxietate trebuie sa identificam natura acesteia si sa o tinem „in frau”.

Pentru a va intelege mai bine trairile si pentru a descoperi ca exista solutii pentru problema dumneavoastra, va propun pentru inceput , daca va este mai la indemana decat sa apelati la un psiholog/psihoterapeut, cateva carti ce va vor ajuta sa identificati mai bine situatiile cu care va confruntati, mai ales cand simptomele nu va afecteaza „functionalitatea” pe anumite planuri.

Cartea „Ajuta-te singur in caz de atac de panica”- de Radu Vrasti

Prezinta pe larg cazul Veronicai, contabila si mama divortata care a trait din plin acest amalgam de emotii negative si isi relateaza pe larg istoria anxietatii sale si mai ales a atacurilor de panica.

Cand a inceput totul, cum s-a simtit, cui a putut povesti si cine nu a inteles-o, la ce medici a fost nestiind ca problema este de ordin psihologic si cat timp a pierdut astfel, cum i-a scazut si mai mult increderea odata cu toate aceste controale medicale fara rezultat si cum a intalnit in sfarsit un psihiatru care pe langa tratament pentru atac de panica i-a recomandat psihoterapia cu ajutorul careia a invatat cum sa tina totul sub control, cum sa anticipieze si sa depaseasca atacurile de panica cu bine.

„Cum sa ne eliberam de frica de ceilalti” – de Cristophe Andre

Abordeaza in special anxietatea sociala si prezinta pe larg situatii concrete pentru a intelege si a depasi tracul, timiditatea, inhibitiile, fobia sociala…

Deasemena in cartea „Un minut la psiholog” pe care o gasiti prezentata in sectiunea „carti dezvoltare personala” puteti gasi sfaturi utile cu privire la acest subiect si nu numai.

Un consilier lucreaza cu fricile tale iar un psihoterapeut cu fricile si anxietatile.

Programari: 0799 976 038

One thought on “Anxietate simptome

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *