Atelier de Vorbire in public – Secretele unei prezentari de succes- saptamanal, din 26 Septembrie 2015

 

Mergi la o conferinta, participi la o prezentare, o sedinta sau un atelier. Sunt trecute in revista doar cateva dintre momentele in care ajungi sa fii inspirat de oameni renumiti sau nu, dar care au un lucru in comun: sustin cu lejeritate un discurs captivant pe orice scena. Transmit mesajul cu incredere, isi gasesc usor cele mai potrivite cuvinte, se exprima in imagini sau folosesc statistici care te pun pe ganduri, creeaza momente unice. Unde mai pui ca par sa nu depuna niciun efort. Sunt autentici si unii ar spune din capul locului ca sunt nascuti sa captiveze audienta.

Timid(a), dar echipat(a) cu o farama de dorinta si curaj de a schimba ceva la tine, rasfoiesti sub lumina zilei sau a becului o carte, un articol in care citesti despre frica de a vorbi in public. Un stereoptip destul de popular in lume redat sub forma „oamenii ar prefera sa moara decat sa vorbeasca in public”. Impachetat in diferite procente, devine deodata un motiv suficient pentru care sa nu mai vrei sa dezvolti mai sus numita abilitate.

 

Domeniu Dezvoltare personala & Psihologie
Lector Iuliana Maria Ivanov
Data incepere 26 Septembrie 2015
Ora curs 11:00
Numar ateliere 4
Frecventa saptamanal, sambata
Tip Teoretic
Varsta Minima 16 ani
Cost 220 ron (4 sedinte)
Cost redus
(card fidelitate, studenti, pensionari)
200 ron (4 sedinte)
Loc fundatie, str. Popa Soare nr. 40, et.1, Bucuresti

In cele din urma, cu greu, ajungi sa fii actorul principal intr-un atelier de vorbire in public. Prezentatorul a explicat, acum cateva minute, motivele pentru care emotiile reprezinta partea normala a carierei de vorbitor. Cu toate acestea, acum esti cea/cel din lumina reflectoarelor. Toti ochii, familiari sau nu, sunt atintiti asupra ta, iar tu vorbesti cu tine. Ideile din cap si cele rasfirate pe o foaie par sa nu mai aiba structura planificata, iar vocea tremura, respiratia iti e taiata, palmele transpirate. Ajungi intr-un colt dupa cele 5 minute de glorie, care par 60. In timp ce primesti pareri pozitive de la cei din jur, uimit, esti prea ocupat(a) sa ai un dialog cu tine despre ce ar fi putut sa mearga mai bine. 🙂

Stop cadru! Poate ca simti ca e timpul sa renunti acum pentru ca nu e de tine. Vorbitul in public e o abilitate nativa, iti zici. Dar chiar in acest cadru, te pot asigura ca, dupa multe discursuri observate, am invatat ca si in spatele celor mai talentati povestitori zac multe ore de pregatire. Sigur, poate ca unii au fost mai norocosi cand s-au nascut, dar majoritatea pot fi numiti prezentatori eficienti pentru ca s-au antrenat in aceasta directie cu dedicare. Fie ca au urmat studii formale, fie ca s-au bucurat de sesiuni de coaching, au folosit fiecare oportunitate de a sta in picioare si de a livra propriile discursuri. Pe langa experienta, iti pot spune ca potrivit unui studiu recent la care au participat peste 300 de oameni de afaceri, capacitatea de a comunica eficient – inclusiv de a vorbi in public – s-a situat pe primul loc pe lista aptitudinilor de care sunt interesati angajatorii.

Asadar, daca esti motivat sa iti dai o a doua, a treia sau o noua sansa, poti pleca in calatorie informandu-te mai mult despre importanta vorbitului in public. Un bun inceput, in cazul in care vrei sa afli si un raspuns personalizat la intrebarea „De ce locul tau e pe scena?”,  ar fi sa participi la cele 4 ateliere despre descrierea carora poti citi in continuare. 🙂

Atelierul 1 – Elemente introductive

Despre discursul public (istorie, asemanari si diferente intre discursul public si conversatie)

Recomandari pentru un discurs public etic

Sfaturi despre ce inseamna o buna prezentare a discursului

Primele emotii si primul discurs (pregatirea si sustinerea unui discurs pe o tema aleasa)

Atelierul 2 – Pregatirea discursului personal 

Alegerea temei si a obiectivelor, analiza publicului, sortarea informatiilor

Tehnica 3P, schita discursului

Limbaj, metode, elemente verbale, paraverbale si nonverbale

Atelierul 3 – Sustinerea discursului (creare, livrare si feedback primit de catre fiecare participant pe un discurs )

Atelierul 4 – Recapitulare. Cum pui in practica tehnicile invatate, cu usurinta?

Testimoniale:

„Acest curs ar trebui recomandat celor care se tem ca nu le vor iesi prezentarile, ca nu sunt capabili sa tina un discurs sau ca nu au nimic de spus. Pentru mine a fost un moment de schimbare si sper sa fie si pentru altii la fel.” (Maria N.)

„Am profitat din plin de sfaturile minunate ale Iuliei, care ne-a indreptat spre perfectionism, ne-a impartasit propriile experiente si ne-a incantat cu jovialitatea ei.” (Bianca I.)

Pentru informatii suplimentare sunati la 0735 863 8460735 863 845 sau 021-321.30.22

Se acorda certificate de participare la cursuri, pentru cei interesati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *