Un minut la psiholog. Strategii ca sa ramai sanatos intr-o lume nebuna- autori: Clifford N. Lazarus, Arnold A. Lazarus

E placut sa citesti aceasta carte de psihologie practica, avand in vedere ca abordeaza un spectru larg de „preocupari” ale oamenilor azi. Si mai mult decat punerea in prim plan a acestora,  cele 101 intrebari au si scurte raspunsuri, exemplificate cu ajutorul cazurilor reale, solutii rapide asa cum tindem de cele mai multe ori sa cerem.

Initial cartea a fost scrisa  de cei doi autori psihoterapeuti tata si fiu pentru emisiunea radio „Probleme de sănătate mentală”, emisiune ce le oferea ascultatorilor cate o astfel de „pastila de 1 minut”, plina de idei, zilnic.

Spre exemplu autorii abordeaza subiecte comune de tipul : „Incetarea obiceiurilor proaste” [cine nu a avut macar o data un astfel de obicei?],  „metode de relaxare rapida” [ce nu ar da oamenii sa isi schimbe complet viata doar citind doua pagini dintr-o carte?], „rezolvarea problemelor” [la fel: un subiect atat de complex], „invingerea anxietatii” si alte 97 de subiecte arzatoare, toate in doar 232 pagini, cu totul.

Desigur fiecare persoana e unica si niciun caz nu seamana cu altul, insa interesante au fost cazurile prezentate de autori din experienta lor practica.

„Sa ramai sanatos intr-o lume nebuna” suna destul de convenabil pentru fiecare, oarecum autorul sugereaza ca prezinta prin aceasta carte strategii de adaptare aflate la dispozitia oricui, solutii pentru a iesi rapid din incurcaturi si da speranta unui ghid general de supravietuire.

Un alt punct forte al cartii este dat de umorul autorilor atunci cand abordeaza teme precum pierderea in greutate si comunicarea cu sefii. De fapt umorul se poate citi inca din subtitlul cartii caci este evident ca nimeni nu e complet sanatos asa cum nici lumea in care traim nu e complet nebuna:)