Spune-mi cum ti-e casa, ca sa-ti spun cine esti!- Benedicte Regimont

Benedicte Regimont este psiholog, avand ca pasiune decoratiile interioare. Asa se face ca avem parte de aceasta carte interesanta de citit mai ales pentru cine este deschis sa veda legatura dintre ordinea lucrurilor, rolul fiecarei camere dintr-o gospodarie si relatiile dintre membrii familiei.

„Spune-mi cum ti-e casa, ca sa-ti spun cine esti” analizeaza in detaliu fiecare spatiu dintr-o casa si propune modalitati pentru ca fiecare incapere sa isi indeplineasca cat mai bine rolul. Deasmenea face legatura cu rolul initial al fiecarei camere si modificarea lui pe parcursul timpului. Astfel ca, de exemplu, bucataria care inainte era cea mai ascunsa [fiind destinata servitorilor], s-a transformat azi in parte a livingului, astfel femeia moderna se poate bucura impreuna cu familia sau cu invitatii atunci cand are de gatit / servit o masa.

Autoarea pune accent si pe decorarea casei si vine cu sfaturi practice pentru crearea unei armonii in casa in functie, spre exemplu, de culorile peretilor si alegerea mobilei.

Fiecare familie are insa specificul ei, de exemplu unele familii sunt monoparentale si aici lucrurile stau diferit asa cum e si cazul celibatului, pe care autoarea il abordeaza printre alte subiecte de interes actual…