Intelege-ti copilul – Kay Kuzma

Dr. Kay Kuzma, doctor in educatia timpurie este autoare a peste 35 carti si nenumarate articole dar si vorbitor motivational, educator si om de televiziune si radio. Are peste 30 ani de experienta in scris, predat si consilierea parintilor.

„Intelege-ti copilul” este o carte de psihologie a copilului scrisa astfel incat sa fie pe intelesul tuturor parintilor, avand idei concise si sfaturi practice adaptate in functie de personalitatea fiecarui copil in parte.

Cartea este foarte bine structurata pe 5 mari capitole ce abordeaza pe rand nevoile copiilor, intelegerea caracteristicilor specifice fiecarui copil in parte, intelegerea emotiilor lor si a valorilor personale dar si problematica disciplinei eficiente.

… puteti constientiza ce are nevoie copilul dumneavoastra in functie de felul lui de a fi :fie ca este mai activ sau mai putin activ, mai implulsiv sau mai stapan pe sine, mai rigid sau mai adaptat la schimbari, mai egocentric sau mai generos [si lista poate continua] veti primi o lista de lucruri pe care le puteti face astfel incat sa incurajati copilul sa se dezvolte in directia potrivita in functie de etapa de dezvoltare in care se afla si mai ales de caracteristicile lui individuale, enumerate mai sus.

Deasemenea veti descoperi cand este cazul sa va ingrijorati pentru comportamentul copilului dumneavoastra si cand acesta trebuie acceptat pur si simplu ca parte din personalitatea lui, chiar daca va este greu sa admiteti ca aveti un copil foarte solicitant si impulsiv [de exemplu] in comparatie cu ceilalti copii sau cu ceilalti membri ai familiei.

Spre finalul cartii autoarea abordeaza si cateva principii crestine pe care si noi, ca parinti, le putem transmite copiilor nostri astfel incat acestia sa aiba drumul lor in viata, urmand aceste valori personale indiferent de ceea ce ar putea vedea, negativ, in jurul lor.

O carte usor de citit si plina de invataminte. V-o recomand.