Cum sa ne purtam cu personalitatile dificile – Francois Lelord, Christophe Andre

Iata o carte valoroasa, utila pentru toti pasionatii de psihologie si psihiatrie si in plus pentru toate persoanele dornice de a gasi metode practice pentru a se adapta unui tip aparte de personalitate cu care este foarte probabil sa interactioneze si , mai mult decat atat, pentru a putea obtine chiar beneficii in urma unei comunicari adecvate cu asa zisele personalitati dificile.

Autorii, specialisti in psihiatrie si psihoterapie fac din aceasta carte una atractiva, prezentand atat cazuri reale cat si din filme/ carti pentru a se face cat mai bine intelesi.

Sfaturile sunt de tipul „ASA DA” si „ASA NU”,directe si clare pentru fiecare tip de personalitate in parte. In plus, la sfarsitul fiecarei sectiuni veti regasi un test de personalitate util , pentru o intelegere cat mai clara a ceea ce presupune a avea o astfel de personalitate dificila .

Veti descoperi deci solutii clare despre cum sa va purtati de exemplu cu o persoana anxioasa, care isi face zilnic mii de griji, cum sa ii vorbiti si ce anume sa nu ii spuneti pentru a nu-i crea o stare si mai profunda de agitatie.

Autorii abordeaza pe larg pe langa personalitatile anxioase si personalitatile paranoide, histrionice, obsesionale, narcisiste, schizoide, depresive, dependente, pasiv-agresive, evitante si de tip A.  Desigur daca unele nu vi se par cunoscute, citind despre ele sigur va veti lamuri.

Poate fi vorba despre o persoana draga pt voi, un coleg de la serviciu cu care este necesar sa interactionati zilnic sau chiar seful vostru. Satisfactiile vor fi mari daca veti sti sa abordati cu siguranta pe voi aceste provocari legate de o buna comunicare cu cei din jur. Va recomand deci , cu incredere, parcurgerea acestei carti.